Bursă de merit

 

Pe când eram copilă, serbările de iarnă începeau, pentru mine, încă din primele zile ale lunii decembrie. În această lună se derula şi călătoria în feerica lume a poveştilor de Crăciun. Crăciunul este sărbătoarea de la care învăţăm – de două mii de ani omenirea asta învaţă – să fim generoşi, să adunăm în suflet flacăra bunătăţii, să căutăm în adâncul ființei noastre dezlegarea tuturor neliniștilor, iar singura învăţătură prin care ne putem lumina gândurile și afla adevărul este învăţătura lui Iisus.
Mirajul sărbătorilor lunii decembrie începe cu vizita lui Moş Nicolae, care în fiecare an vine pe furiş în casele noastre şi lasă cadouri în ghetuţele copiilor cuminţi, dar şi în cele ale adulţilor. Este foarte discret, mai discret decât Moş Crăciun, pentru că pe el nu-l vede nimeni niciodată. Ca să primească darurile – de obicei dulciuri – copiii trebuie să fie cuminţi, harnici şi ascultători şi în seara de Sf. Sava să-şi cureţe bine ghetuţele pentru ca Moșul să le umple cu bunătăți!
Anul acesta, colegiul director al Centrului Cultural Spiritual Varatic s-a gândit să transforme visul frumos al copiilor într-o realitate plină de speranţă: întâlnirea cu Moş Crăciun, la CCSV, şi bucuria de a oferi o bursă specială pentru rezultate școlare deosebite – în memoria bibliotecarei Sheila Sfrijan, soţia ctitorului CCSV, Dianu Sfrijan, precum și alte daruri din desaga moșului cel darnic!
Cuantumul bursei şi darurile oferite sunt din partea colegiului director al CCSV, cu complicitatea lui Moş Nicolae!
Evenimentul va avea loc, sâmbătă, 9 decembrie, ora 12, la sediul Centrului Cultural.

Emilia Ţuţuianu

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s